Alman Pastası
04 Kas

Alman Pastası, tatlı severlerin favori tatlılarından biridir.
Gelin birlikte nefis bir alman pastası yapalım.
Malzemeler;
- 2 Bardak Ilık Süt
- 1 Paket Yaş Maya 42 Gram
- 1 Adet Yumurta
- Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
- 3 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
- 5,5 Su Bardağı Un
Kreması İçin;
- 4 Su Bardağı Süt
- 5 Çorba Kaşığı Tepeleme Un
- 1 Su Bardağı Şeker
- 2 Paket Vanilya
- 1 Paket Toz Krem Şanti
Üzeri İçin;
- 1 Paket Hazır Çikolata Sosu
- Hindistan Cevizi veya Antep Fıstığı Tozu
YAPILIŞI
- Öncelikle hamur için süt, maya ve şekeri yoğurma kabında eriyene kadar karıştırın.
- Ardından yumurtayı, yağı, tuz ve mahlebi ekleyin.
- Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Ele yapışmadığı anda olmuş demektir.
- İyice yoğurun bir şeye sarın ve 45 dk mayalanmaya bırakın fazla kabarmayacak. Hafif kabarsa yeterli, hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın ortası delik simit şeklinde yapabilirsiniz.
- Hamuru hiç bölmeden bezenin tam ortasını parmağınızla delik açın, elinizle büyüktün ortasını baya açın çünkü kabarınca orta delik kısmı kaybolabilir veye direk yuvarlak poğaça şeklinde ya da uzunlamasına da yapabilirsiniz..
- Resimlerdeki gibi yağlı kağıt veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Bütün hamuru yaptıktan sonra tepsinin üzerini sofra bezi ile örtün, tam 1 saat mayalansın.
- O mayalanırken krema için tencereye süt, şeker ve unu ilave edip iyice karıştırın.
- Orta ateşte kaynayıp katılaşana kadar pişirin. Katı bir krema olacak bu sizi korkutmasın.
- Ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın
- Mayalanan hamuru 195 derecelik soğuk fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Çabuk pişiyor sürekli kontrol edin
- Fırından çıkınca iyice soğusun hazır çikolata sosunu paketteki tarife göre hazırlayın, kenarda dursun
- Kremanın içine bir paket toz krem şantiyi koyun mikserle 5 dk kadar çırpın
- Soğuyan hamurları bıçakla ikiye kesin ortadan aralarına kaşıkla krema koyun uygun bir borcama dizin
- Üzerlerine çikolata sosundan kaşıkla dokun hindistan cevizi veya Antep fıstığı tozuyla süsleyebilirsiniz
- Buz dolabında dinledikten sonra servise hazır pastanelerdeki alman pastalarından hiç bir farkı yok. Hatta daha güzel bu tarifi kime verdiysem çok beğenildi
- Bu ölçülerle 16-17 adet çıkıyor siz daha az olsun derseniz hamurlar piştikten sonra yeteri kadarını yapın. Geri kalanı buzluğa atın tekrar yapmak istediğinizde çıkartıp yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Sevdiklerinizle Afiyetle Tüketin...
DİPNOT:Alman Pastası için ihtiyacınız olan tüm malzemelere Jetmarket ile Mahallenizdeki marketten raf fiyatına dakikalar içerisinde sahip olabilirsiniz.