Malzemeler;

  • 1 kg taze barbunya
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı su

    YAPILIŞI

    • Barbunyayı tencerede 1-2 taşım kaynatıp suyunu süzün.  
    • Başka bir tencereye zeytinyağını alın
    • İnce doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurun.

    • Küp doğranmış domates, havuç, patates ve barbunyayı ilave edin. Kavurmaya devam edin.

    • 5 dakika sonra su, tuz ve şekeri koyup sebzeler yumuşayana dek pişirin.

    • Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
    •  

    Sevdiklerinizle Afiyetle Tüketin...


    DİPNOT: Barbunya Pilaki Tarifi için ihtiyacınız olan tüm malzemelere Jetmarket ile Mahallenizdeki marketten raf fiyatına dakikalar içerisinde sahip olabilirsiniz.