Akşam yemeklerini süsleyen beşamel soslu tavuk tarifini sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler;


    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 600 gram kuşbaşı tavukgöğsü
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1/2 çay kaşığı tane karabiber
    • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)

    Beşamel Sos İçin

    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı un
    • 2,5 su bardağı soğuk süt
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
    • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


    YAPILIŞI

            1.  2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın ve 600 gram kuşbaşı doğranmış tavuğu aralarda karıştırarak, yüksek ateşte soteleyin.

            2.  1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi de ekledikten sonra tekrar karıştırın ve ocaktan alın.

            3.  Beşamel sosu hazırlamak için; 3 yemek kaşığı tereyağını sos tenceresinde eritin. 2 yemek kaşığı unu da ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

            4.  1'er çay kaşığı tuz, karabiber, rendelenmiş muskat cevizi ilave edin Sotelenen tavukları ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın ve üzerini beşamel sos ile kaplayın.

              5.  Kavrulan una 2,5 su bardağı soğuk sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için koyulaşana kadar sürekli karıştırın.

              6.  Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

              7.  Üzerlerine yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.

              8.  Fırından çıktıktan sonra, bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.


                ve "Beşamel Soslu Tavuk"umuz hazır.  Servis edebilirsiniz.

                Afiyet olsunnnn...


                DİPNOT: Beşamel Soslu Tavuk için ihtiyacınız olan tüm malzemelere Jetmarket ile Mahallenizdeki marketten raf fiyatına dakikalar içerisinde sahip olabilirsiniz.