Malzemeler;

  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • İç harcı için yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 300g kıyma
  • 5 diş sarımsak
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber (silme)
  • 1 çay kaşığı pul biber (silme)
  • Salçalı sosu için domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • Üzeri için dilimlenmiş domates
  • Yeşil biber

    YAPILIŞI

    • Patlıcanları alacalı soyun ve 1 parmak genişliğinde olacak şekilde dilimleyin.
    • Acılığının çıkması için 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin.

    • Ardından patlıcanları sudan alın ve kağıt havlı ile kurulayın.

    • Tavaya alıp kızarttığınız sıvı yağda önlü arkalı kızartın ve havlu kağıda alın.

    • Kıymalı sosu için tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alarak küçük kesilmiş soğanı pembeleşene kadar kavurun.

    • Daha sonra kıymayı ilave edin, kıymanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.

    • Kıymayı rengi döndükten sonra sarımsak küçük doğranmış biber ve domatesleri ilave edin ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.

    • Son olarak baharatları da ekleyerek domatesler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.

    • Patlıcanları fırın kabına dizin ve üzerine kaşıkla ortası çukur olacak şekilde hafifçe bastırın.

    • İç harcından üzerlerine koyun. 2-3 kaşık alacaktır. Patlıcanın boyutuna göre ayarlayabilirsiniz.

    • Daha sonra 2 su bardağı sıcak suda ezmiş olduğunu 1 yemek kaşığı salçayı fırın kabına gezdirerek aktarın

    • Üzerini isteğinize göre süsleyebilirsiniz. Ben domates dilimleri ve biberlerle süsledim.

    • 180 derece ısıttığınız fırında biber ve domates kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

    Sevdiklerinizle Afiyetle Tüketin...


    DİPNOT: Fırında Kıymalı Patlıcan Tarifi için ihtiyacınız olan tüm malzemelere Jetmarket ile Mahallenizdeki marketten raf fiyatına dakikalar içerisinde sahip olabilirsiniz.