Fırında Kıymalı Patlıcan Tarifi
12 Ağu
-1920x400w.jpg)
Malzemeler;
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
- İç harcı için yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 300g kıyma
- 5 diş sarımsak
- 4 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber (silme)
- 1 çay kaşığı pul biber (silme)
- Salçalı sosu için domates salçası
- 2 su bardağı su
- Üzeri için dilimlenmiş domates
- Yeşil biber
YAPILIŞI
- Patlıcanları alacalı soyun ve 1 parmak genişliğinde olacak şekilde dilimleyin.
- Acılığının çıkması için 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin.
- Ardından patlıcanları sudan alın ve kağıt havlı ile kurulayın.
- Tavaya alıp kızarttığınız sıvı yağda önlü arkalı kızartın ve havlu kağıda alın.
- Kıymalı sosu için tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alarak küçük kesilmiş soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Daha sonra kıymayı ilave edin, kıymanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
- Kıymayı rengi döndükten sonra sarımsak küçük doğranmış biber ve domatesleri ilave edin ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Son olarak baharatları da ekleyerek domatesler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
- Patlıcanları fırın kabına dizin ve üzerine kaşıkla ortası çukur olacak şekilde hafifçe bastırın.
- İç harcından üzerlerine koyun. 2-3 kaşık alacaktır. Patlıcanın boyutuna göre ayarlayabilirsiniz.
- Daha sonra 2 su bardağı sıcak suda ezmiş olduğunu 1 yemek kaşığı salçayı fırın kabına gezdirerek aktarın
- Üzerini isteğinize göre süsleyebilirsiniz. Ben domates dilimleri ve biberlerle süsledim.
- 180 derece ısıttığınız fırında biber ve domates kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Sevdiklerinizle Afiyetle Tüketin...
DİPNOT: Fırında Kıymalı Patlıcan Tarifi için ihtiyacınız olan tüm malzemelere Jetmarket ile Mahallenizdeki marketten raf fiyatına dakikalar içerisinde sahip olabilirsiniz.