İmam Bayıldı
28 Haz

Gelin birlikte nefis bir imam bayıldı yapalım.
Malzemeler;
- 5 Adet Patlıcan
- 2 Büyük Boy Soğan
- 3 Adet Yeşil Biber
- 3 Adet Domates
- 6-7 Diş Sarımsak
- Yarım Demek Maydanoz
- Sıvı Yağ
- Pul Biber
- Karabiber
- Tuz
YAPILIŞI
- Patlıcanları alacalı soyarak yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.
- Ardından tuzunu akıtıp, havlu kağıt ile kurulayıp çevirerek her yönünü sıvı yağda kızartın.
- Yağın fazlasını alması için havlu kağıda alın.
- İç harcı için soğanları piyazlık doğrayın, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile ocağa alın ve kavurmaya başlayın.
- 5 dk. kadar soğanlar kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edin, bir süre daha kavurun.
- Küçük doğranmış domates ve baharatları da ekleyerek domatesler suyunu biraz çekene kadar kavurmaya devam edin.
- İnce kıyılmış maydanozu ekleyerek ocaktan alın.
- Fırın kabına aldığınız patlıcanların üzerine boydan çizgi şeklinde kesin.
- İçlerine hazırladığınız iç harcından doldurun.
- Tavada kalan domatesli suyu fırın kabına dökün.
- Eğer su yeterli değilse domates sosu ile ya da çok az salça ile sos hazırlayın ve 190 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Sevdiklerinizle Afiyetle Tüketin...