Akşam yemeklerinde sık sık tercih edilen patlıcanlı bulgur pilavı tarifini sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler;


    • 2 su bardağı pilavlık bulgur
    • 2 adet patlıcan
    • 1 adet kapya biber
    • 2 adet yeşil biber
    • 1 adet soğan
    • 2 adet domates
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı kuru nane
    • 3,5 su bardağı sıcak su (Bulgurun cinsine göre su miktarı değişebilir )


    YAPILIŞI

      1. Öncelikle patlıcanları alacalı soyup küp küp doğranır kızgın yağda kızartılır. Uygun tencereye sıvı yağ, yemeklik doğradığımız soğan, biberler ve sarımsak 3-4 kavrulur.
      2. İnce doğranmış domates ve salça da eklenip kavrulmaya devam edilir. Tereyağ, bulgur, karabiber ve tuz ekleyip 2 dakika daha kavrulur.
      3. Son olarak suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çeken pilavın üzerine kuru nane ve kızarmış patlıcanların bir kısmı koyulur. 10 dakika demlenmeye bırakılır.
      4. Demlenen pilav servis tabağına alınır kalan patlıcanlar üzerine koyulur.


      ve "Patlıcanlı Bulgur Pilavı"mız hazır.  Servis edebilirsiniz.

      Afiyet olsunnnn...


      DİPNOT: Patlıcanlı Bulgur Pilavı için ihtiyacınız olan tüm malzemelere Jetmarket ile Mahallenizdeki marketten raf fiyatına dakikalar içerisinde sahip olabilirsiniz.