Mahluta çorbası, Hatay yöresine özgü mercimek çorbasıdır.

Mahluta çorbasını klasik mercimek çorbasından ayıran en büyük farkı pirinç içermesi ve blender'dan geçirmeden, taneli olarak servis edilmesidir.

Malzemeler;

  • 1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
  • 1/2 Su Bardağı Pirinç
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • Tuz
  • Kırmızı Pul Biber
  • Kimyon
  • 8 Su Bardağı Su

    YAPILIŞI

  • Derin bir tencere içine 1 su bardağı yıkanmış kırmızı mercimek koyun.
  • Üzerine yarım su bardağı yıkanmış pirinçi ekleyin.
  • Üzerine 8 su bardağı su ve az miktar tuz ekleyip karıştırın.
  • Kaynamaya bırakın.
  • Su kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın, mercimekler ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Orta boy bir tava içine 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyun.
  • Üzerine 1 adet ince ince doğranmış soğanı ekleyip, yumuşayana kadar kavurun.
  • Kavurduğunuz soğanların üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı domates salçası koyun.
  • Sürekli karıştırarak 1 dakika boyunca kavurun.
  • Son olarak tuz, kırmızı pul biber ve kimyon ekleyip, karıştırınız.
  • Mercimek ve pirinçler iyice yumuşayınca birkaç kez kepçe yardımı ile karıştırın. Çorbanın üzerine yapmış olduğunuz salçalı soğanlı karışımı ilave edin. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın.

ve kış aylarında içimizi ısıtacak "Mahluta" çorbamız hazır. Mahluta çorbası gibi içiniz sıcacık kalsın.

Afiyet olsunnnn...


DİPNOT: Mahluta çorbası için ihtiyacınız olan tüm malzemelere Jetmarket ile Mahallenizdeki marketten raf fiyatına dakikalar içerisinde sahip olabilirsiniz.